Onderwijs en opvoeding

Ik kan met een leerkracht praten over de taalontwikkeling van mijn kind.”

Wat beheers je na het behalen van deze competentie?

Je kunt vertellen over de taalontwikkeling van je kind

Je kunt een vraag stellen over de taalontwikkeling van je kind

Je kunt advies vragen over de taalontwikkeling van je kind

Hoe gaan we aan de slag?

Praktijkopdracht

Praktijkopdracht: praten met de leerkracht over de taalontwikkeling van je kind.

Maak een afspraak met de leerkracht van je kind (bijvoorbeeld een 10 minuten gesprek of na de les). Vertel de leerkracht wat jij weet over de taalontwikkeling van je kind. Stel vervolgens een vraag over de taalontwikkeling van je kind en vraag om advies. Neem deze eindopdracht op of vertel hoe het gesprek ging. Upload de opname in het digitale portfolio.

Enkele andere voorbeelden van competenties uit dit domein

  • Ik kan de onderwerpen van schriftelijke rapporten begrijpen
  • Ik kan vragen stellen aan de leraar van mijn kind, bijvoorbeeld in een 10-minutengesprek
  • Ik kan mijn mening of advies geven over opvoeding of schoolzaken
  • Ik kan mijn kind helpen met huiswerk